Verse frites

Bewaren in de schuur

Na de oogst worden de aardappelen opgeslagen in de schuur op de Onderste Hof. Het gehele proces van opslag van de aardappelen tot de verwerking tot frites vindt plaats op de Onderste Hof in Brunssum.

Schrappen en snijden

De aardappelen worden eerst gewassen, voordat de schil van de aardappelen met koud water wordt geschrabt en gespoeld. Hierna wordt de kwaliteit van de geschilde aardappelen gecontroleerd.

De aardappelen worden gesneden tot friet staafjes. De frites worden afgespoeld met koud water om het zetmeel en de allerkleinste stukjes te verwijderen.

Kwaliteitscontrole

De optische sorteermachine controleert de kwaliteit van ieder frietje

Een optische sorteermachine beoordeeld de kwaliteit van ieder frietje: frites met groene of blauwe plekken of met grote stukken schil worden gescheiden van de goede frites.

Verpakken en gekoeld bewaren

De frites worden verpakt onder beschermde atmosfeer in zakken van 5 kg en direct in de koeling opgeslagen. Wanneer gekoeld bewaard zijn de frites tot 7 dagen houdbaar.

Wij garanderen een eerlijk vers en puur product, zonder de toevoeging van conserveringsmiddelen of andere toevoegingen. Dit is mogelijk omdat, de aardappelen na het schillen en snijden automatisch binnen 2 minuten luchtdicht verpakt worden. De frites worden tussendoor niet opgeslagen in waterbufferbakken.

Automatisch inpakken in handige 5 kg zakken